ŞIRNAK / MERKEZ - Akçay General Selahattin Uğurlu Ortaokulu

Akçay General Selahattin Uğurlu Ortaokulu

Adres
AKÇAY KÖYÜ AKÇAY KÜME EVLERİ G.SELAHATTIN UGURLU IOO BLOK NO 127 MERKEZ / ŞIRNAK
Vizyon
Halinden memnun geleceğinden emin, eğitim sistemini gönülden benimsenmiş, öğretmen veli ve öğrenciler ile aydınlığa emin adımlarla yürümek, içi sevgi dolu vatana ve millete hizmet etmeyi gönülden benimsemiş öğrencilerin LGS sınavında 400 üzerinde puan almasını sağlayarak Güney Doğu Anadolu Bölgesinin en iyi ortaokulu olmak.
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.
Ders Başlama:08:10 Ders Bitiş:14:50
Ulaşım özel araçlarla sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi
Öğretmenlerimizin birlikte tuttuğu okul servisi mevcuttur ve Cizre´den gidiş geliş yapmaktadır.
Yerleşim Yeri
Şırnak Merkeze bağlı Akçay köyü, Köyde 6. Motorlu Piyade Tugayı bulunmaktadır. Okulumuza ait biri okulun yanında diğerin köyün içinde bulunan lojman bulunmaktadır. Okul yanındaki lojman 1+1 eşyalı ve sobalıdır. Köy içindeki lojman ise 2+1 kaloriferli ve eşyasızdır.
İl Merkezine Uzaklık:45 km İlçe merkezine Uzaklık:20 km(Cizre)